Osztom magam...

Ez az igen egyszerű blog csupán azért született, mert reklamáltak néhányan, hogy a Facebook-os posztjaim nem oszthatók meg. Így most ez megoldható technikailag... Sem politikai programot, sem jövőképet nem kívánok "osztani", csak magamat! :-)

Kövess a Facebook-on...

József Attila: A számokról

Tanultátok-e a számokat?
Bizony számok az emberek is,
mintha sok 1-es volna az irkában.
Hanem ezek maguk számolódnak
és csudálkozik módfölött az irka,
hogy mindegyik csak magára gondol,
különb akar lenni a többinél
s oktalanul külön hatványozódik,
pedig csinálhatja a végtelenségig,
az 1 ilyformán mindig 1 marad
és nem szoroz az 1 és nem is oszt.

Vegyetek erőt magatokon
és legelőször is
a legegyszerűbb dologhoz lássatok —
adódjatok össze,
hogy roppant módon felnövekedvén,
az istent is, aki végtelenség
valahogyan megközelítsétek.

1923 ősze [?]

Nyersanyag árak....

Napi zenei ajánlat...

Sultans of swing

Tommy Emmanuel, John Jorgenson, Pedro Javier González - Sultans of swing

Közzétette: The spirit of the Blues – 2016. január 28.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szabályalkotás Unortodoxiában

2013.03.12. 10:40 Holoda Attila

Minden foci szerető olvasó megnyugodhat végre, megoldódott annak a problémának a kezelése, miként tudnánk ismét visszaállítani „régi dicsőségünk” korábbi fényét. Az unortodox játékos-edzőnk egy igen „ötletes” húzásával feltárta a titkot, hogy ismét bérelt helyünk legyen a világ futballjának élvonalában: Meg kell változtatni a szabályokat, még hozzá meccs közben, annak alakulásától függően. Piros lapot kapott a játékosunk? Sebaj! Először is egy gyors tájékoztató keretében „botrányos”-nak minősítjük a bíró döntését, bejelentjük, hogy szünetben hozunk egy új szabályt, miszerint a mi játékosunkat NEM LEHET KIÁLLÍTANI, és ezért a bírói „tévedésért” az ellenfél 2 kapott góllal is terhelendő. Hát nem nagyszerű?! A gyors reagálású hadtest (értsd: magyar parlamenti kétharmad) azon nyomban megváltoztatja a futball szabályait (törvényt) és a probléma eliminálódik. Gondoljunk csak bele, micsoda távlatokat rejt ez a most felfedezett lehetőség! Innen már csak egy igazán kis lépés, hogy a magyar focisták esetében a labda sehol ne legyen kint, vagy a 16-oson belül magyar játékos ne legyen megközelíthető, mert azonnali 11-est von maga után. Sőt! A magyar focisták részéről elért kapufa, az nemhogy simán gólnak számít, de mindjárt kettőt is ér, hiszen gondoljunk csak bele, mennyivel nehezebb azt vékony kis kapufát eltalálni, mint azt a bazi nagy kaput, s különben is a hányattatott sorsú magyar nép, drága fiait nem érheti ilyen botrányos megbélyegzés a bíró(ság) részéről! S ebből majd az összes sportág, összes bírója érteni fog... Nyomban meg is szavaztatjuk a közönséggel, hogy ugyebár „Egyet ért Ön azzal, hogy csak mi nyerhetünk?” Ki volna olyan primitív, hogy erre nemet mond?? Azt, hogy emiatt persze a kutya nem jön majd ide hozzánk focizni -, se németek, se franciák, se angolok, se mások, mert ennyire átláthatatlan és menetközben folyton változó szabályok nem tartoznak bele a futball nemzetközileg elfogadott rendszerébe - azt már nem áruljuk el senkinek, minek is azzal a demagógiával terhelni a népet! Nem jönnek, hát nem jönnek. No és?! Majd jönnek a kínaiak, az arabok, vagy az oroszok. Ők úgyis szintén szabályalkotók, mint mi. Legfeljebb majd, mikor náluk játszunk, tudomásul vesszük, hogy ott viszont csak ők nyerhetnek. Ez így igazságos, nem? Majd kevesebbet jarunk hozzájuk.

Nem tudunk focizni? Sag schon! Majd megoldjuk okosba’. Miért is ne tehetnénk, hiszen mindent megtehetünk. Ma már tényleg mindent. Hiszen a mi szurkolóink foglalták el a nézőtér kétharmadát, s ez mindenre feljogosít minket! Örüljenek, hogy az ellenfél egyáltalán kifuthat még a pályára! Az, hogy csak 53 százaléknyi helyet szereztünk hivatalosan, no és? Hát mi tehetünk arról, hogy ilyen torz a nézőtér elfoglalási rendszer, no de majd most azt is jól megváltoztatjuk! Már csak a demokráciából kifolyólag is. Ezentúl csak a közszolgálati pénztárakban lehet jegyet venni, mert hogy is venné ki magát, hogy mindenféle ellenőrizetlen, kereskedelmi jegyárusok árulhatnánk a jegyet a MI meccsünkre? Aztán majd meghatározzuk, hogy melyik pénztárnál vehetnek jegyet a mieink (mivel pontos nyilvántartásunk van szurkolóinkról, így nem tévedhetünk!), és hol az ellenfél szurkolói. Lehetőleg okosan jól bekeverjük őket a mieink közé, hogy ne legyen olyan nagy pofájuk, mert így már a sorban állásnál mi leszünk többen!

Vastag bajuszos, közismerten udvarias, jól nevelt és választékos beszédű szertárosunk javasolta, hogy eleve úgy írjuk át a rendszert, miszerint kizárólag csak a mi szurkolóink vehessenek jegyet, hiszen a stadion is már gyakorlatilag a miénk, de mérhetetlen bölcsességű játékos-edzőnk óva intett minket ettől, mondván nehogy már emiatt (is) szóljanak a nemzetközi szövetségtől, ezért most még megengedjük nekik. Majd a következő bajnokságban. Ott már úgy is csak a Vidi és a Loki indulhat, így nem lesz gond a pesti, pécsi, diósgyőri, paksi és egyéb szurkolókkal…, na jó, esetleg az MTK is benevezhet, a Dajcstomcsi kedvéért. Meg hogy legyen kit a vidiseknek és a lokistáknak közösen „libásozni”. Bár ezt az elhíresült hazai szárnyast mostanság más valakire szeretjük kicímkézni, de eredetileg az emtékások voltak a libások, ezt ne vitassuk el tőlük. Ennyi még nekik is jár… A többieknek még ennyi sem.

süti beállítások módosítása